U Italiji se gradi najdublji bazen na svetu

Bazen namenjen pre svega profesionalnim i rekreativnim roniocima sa dubinom od 40 metara, italijanski Y-40 će po završetku poneti titulu najdubljeg na svetu!

Najdublji bazen

Radovi na kopanju bazena su uveliko u toku u mestu Abano Termama, a izvođači radova kažu da će bazen prvi posetioci moći da posete početkom 2014. godine.

Dizajn bazena je prilagođen roniocima na dah gde će moći da usavršavaju svoje tehnike.

"Y-40 the Deep Joy" bazen će biti ispunjen termalnim vodama konstantne temerature oko 33 stepena Celzijusa. Pored glavnog bazena koji je dimanzija 20x18 metara sa dubinom od oko 10 metara, sa jedne strane postojaće tunel prečnika 6 metara sa dubinom od rekordnik 40 metara.

Y-40 će imati zapreminu impresivnih 4300 kubika vode što je dvostruko više od trenutno najdubljeg bazena na svetu, Nemo 33 koji se nalazi u Briselu.

Leave a comment

logo2

Ukratko o nama

DPA Sombor je sportsko-rekreativni ronilački klub iz Sombora. Na našim stranama možete da pogledate akcije i razna dešavanja u kojima je DPA Sombor učestvovao kao i mnoge druge stvari koje Vam mogu poslužiti za proširivanje znanja o ronilačkom sportu kao i podvodnom svetu uključujući sve njegove stanovnike, biljke i životinje!

Kontaktirajte nas

064.611.37.97
goranzelic.so@gmail.com

Venac Živojina Mišića 14, 25 000 Sombor, Srbija

Copyright 2009 Pixel Dizajn © Sva prava zadržava DPA Sombor