U Italiji se gradi najdublji bazen na svetu

Bazen namenjen pre svega profesionalnim i rekreativnim roniocima sa dubinom od 40 metara, italijanski Y-40 će po završetku poneti titulu najdubljeg na svetu!

Najdublji bazen

Radovi na kopanju bazena su uveliko u toku u mestu Abano Termama, a izvođači radova kažu da će bazen prvi posetioci moći da posete početkom 2014. godine.

Dizajn bazena je prilagođen roniocima na dah gde će moći da usavršavaju svoje tehnike.

“Y-40 the Deep Joy” bazen će biti ispunjen termalnim vodama konstantne temerature oko 33 stepena Celzijusa. Pored glavnog bazena koji je dimanzija 20×18 metara sa dubinom od oko 10 metara, sa jedne strane postojaće tunel prečnika 6 metara sa dubinom od rekordnik 40 metara.

Y-40 će imati zapreminu impresivnih 4300 kubika vode što je dvostruko više od trenutno najdubljeg bazena na svetu, Nemo 33 koji se nalazi u Briselu.

Leave a commentlogo2

Ukratko o nama

DPA Sombor je sportsko-rekreativni ronilački klub iz Sombora. Na našim stranama možete da pogledate akcije i razna dešavanja u kojima je DPA Sombor učestvovao kao i mnoge druge stvari koje Vam mogu poslužiti za proširivanje znanja o ronilačkom sportu kao i podvodnom svetu uključujući sve njegove stanovnike, biljke i životinje!

Kontaktirajte nas

064.611.37.97
goranzelic.so@gmail.com

Venac Živojina Mišića 14, 25 000 Sombor, Srbija

Copyright 2009 Pixel Dizajn © Sva prava zadržava DPA Sombor