Turisti držali delfina 30 minuta van vode da bi se slikali sa njim

Ljubitelji životinja i borci za njihova prava širom sveta ogorčeni su na grupu turista, koja je držala jednog delfina izvan vode gotovo trideset minuta, kako bi se slikala s njim.

Delfin

Bespomoćna životinja je provela 30 minuta u plićaku, a turisti su je, umesto da joj pomognu da se vrati u bezbednu dubinu, podigli iznad vode, kako bi načinili bolju fotografiju.

Ovo se dogodilo u južnoj Kini, u provinciji Hainan.

Delfin

- Bilo je zaista mučno gledati ceo prizor. Srećom, nekoliko ljudi je odreagovalo i pozvalo obalsku stražu, koja je pomogla da se delfin vrati u dubinu - kaže jedan od očevidaca.

Zvaničnici i eksperti za divlje životinje rekli su da bi okrutni turisti mogli biti krivično gonjeni, ističući da su delfini divlje životinje, a ne kućni ljubimci ili igračke.

Delfini mogu dugo ostati izvan vode, ali pod uslovom da održe vlažnost tela i da temperatura vazduha nije visoka. Jedna od najvećih opasnosti za ove životinje je jako sunce i vrućina, jer nemaju znojne žlezde za regulaciju telesne temperature.

Izvor: zivotinje.rs

Leave a comment

logo2

Ukratko o nama

DPA Sombor je sportsko-rekreativni ronilački klub iz Sombora. Na našim stranama možete da pogledate akcije i razna dešavanja u kojima je DPA Sombor učestvovao kao i mnoge druge stvari koje Vam mogu poslužiti za proširivanje znanja o ronilačkom sportu kao i podvodnom svetu uključujući sve njegove stanovnike, biljke i životinje!

Kontaktirajte nas

064.611.37.97
goranzelic.so@gmail.com

Venac Živojina Mišića 14, 25 000 Sombor, Srbija

Copyright 2009 Pixel Dizajn © Sva prava zadržava DPA Sombor