Ronilački radovi prevodnice u Bezdanu

Članovi našeg kluba protekli vikend izvršili su obimne ronilačke radove na isušivanju međuprostora prevodnice u Bezdanu kod Bajskog kanala.

Reč je o pripremnim aktivnostima na kompletnoj sanaciji navedene prevodnice.

Završetkom ovih radova povećaće se nivo zaštite od poplava stvoriće se uslovi za prelazak brodova iz Dunava u kanal Baja-Bezdan i obezbediće se puna operativna funkcija kanala, kao i dobra osnova za dalji razvoj sistema.

Ovim aktivnostima će se zaštiti prirodni rezervat unapredit ekonomija i turizam, naročito nautički.  Navedeni radovi su deo INTERREG-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, pod nazivom Kompleksno unapređenje vodoprivrede područja kanala Baja-Bezdan (BABEKA).

U izuzetno teškim uslovima rada angažovali smo sledeće ronioce: Aleksandar Stolić, Jović Milan, Pavić Zoltan i Zelić Goran.

Asistenciju su pružali: Palić Srđan, Šuvak Zlatko i Dabić Miroslav.

logo2

Ukratko o nama

DPA Sombor je sportsko-rekreativni ronilački klub iz Sombora. Na našim stranama možete da pogledate akcije i razna dešavanja u kojima je DPA Sombor učestvovao kao i mnoge druge stvari koje Vam mogu poslužiti za proširivanje znanja o ronilačkom sportu kao i podvodnom svetu uključujući sve njegove stanovnike, biljke i životinje!

Kontaktirajte nas

064.611.37.97
goranzelic.so@gmail.com

Venac Živojina Mišića 14, 25 000 Sombor, Srbija

Copyright 2009 Pixel Dizajn © Sva prava zadržava DPA Sombor