Amerikanac Nikolas Mevoli preminuo je na Bahamima u toku velikog međunarodnog takmičenja u ronjenju na dah, nakon što je zaronio na dubinu od 72 metra. Mevoli je umro na površini po izranjanju, prenose američki mediji.

Nikolas Mevoli

Mevoli je Njujorčanin koji se takmičarskim ronjenjem bavi poslednjih godinu dana, a za kratko vreme je postao uspešan i počeo da pobeđuje na takmičenjima.

Organizatori kobnog događaja su saopšili da je Mevoli pokušavao da obori rekord u slobodnom ronjenju, sa ciljem da zaroni što dublje u more bez peraja, a potom isto tako ispliva. Mevoli je uspeo da zaroni na dubinu od 72 metra, a na površinu je isplivao nakon tri minuta i 38 sekundi.

Nikolas Mevoli

Kada je izronio, pokušao je da govori, ali mu je, prema svedočenju očevidaca, govor bio nerazumljiv, nakon čega je pao u nesvest. Uprkos pokušaju oživljavanja i medicinskoj pomoći koja mu je odmah ukazana, nije uspeo da se probudi.

Asocijacija ronilaca na dah AIDA saopšila je da je ovo prva smrt nekog sportiste tokom 21 godine, koliko ovaj sport zvanično postoji i otkad se održavaju takmičenja.

Ronilac na dah preminuo dok je pokušavao da obori rekord
Tagged on:     

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *