Potraga pod otežanim uslovima: Nestao ronilac!

Nacionalna uprava za traganje i spašavanje na moru pokrenula je potragu za poljskim državljaninom koji je nestao juče tokom ronjenja u blizini Rta Svete Marine, u blizini Rapca u Istri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utvrđeno je da je nestao poljski državljanin A. B. W. (47). On je krenuo roniti samostalno opremljen bocom kiseonika zapremine sedam litara, u crno – plavom ronilačkom odelu sa pojasom za brzo izranjanje. Njegovi prijatelji, takođe poljski državljani, čekali su da se pojavi na površini, ali to se nije dogodilo u predviđenom vremenu. Njegov nestanak na recepciji autokampa prijavili su u 16,30h, kada je i pokrenuta potraga.

Na mestu zarona podmorsko tlo strmo pada u dubinu do 50 metara, a prisutne su i jake morske struje koje su uz jak severo – istočni vetar dodatno otežavale današnju potragu. Usled nepovoljnih vremenskih prilika potraga je obustavljena, a još uvek nema informacija o nestalom roniocu.

Izvor: Life content, Hina

Leave a comment

logo2

Ukratko o nama

DPA Sombor je sportsko-rekreativni ronilački klub iz Sombora. Na našim stranama možete da pogledate akcije i razna dešavanja u kojima je DPA Sombor učestvovao kao i mnoge druge stvari koje Vam mogu poslužiti za proširivanje znanja o ronilačkom sportu kao i podvodnom svetu uključujući sve njegove stanovnike, biljke i životinje!

Kontaktirajte nas

064.611.37.97
goranzelic.so@gmail.com

Venac Živojina Mišića 14, 25 000 Sombor, Srbija

Copyright 2009 Pixel Dizajn © Sva prava zadržava DPA Sombor