Odbranio se od ajkule, zašio ranu i otišao u pab

Novozelanđanin Džejms Grant uz pomoć noža uspeo je da se odbrani od napada ajkule da bi se potom sam pobrinuo za nastale rane, otišao u pab na pivo i tek onda otišao u bolnicu, piše britanski Guardian.

shark

Džejms Grant, lekar pripravnik, lovio je ribe kopljem, sa prijateljima, kada ga je napala ajkula. Ovaj dvadesetčetvorogodišnjak nalazio se u mutnoj vodi dubokoj dva metra kada je osetio udar u nogu. U prvom trenutku je pomislio da se to samo šalje njegovi prijatelji – „Pogledao sam oko sebe da vidim ko se šali, ali ono što sam video bio je popriličan šok“, izjavio je on za radio Novi Zeland.

Džejms nije uspeo da vidi ajkulu i nije imao predstavu koilko je velika bila, ali isto tako nije osetio ni strah.

„Prokletstvo, sada ću morati da sklonim ovu stvar sa svoje noge“, bila je njegova prva pomisao po napadu. Pošto je već u ruci držao nož, napao je ajkulu.

„Nisam siguran koliko je ubod bio efikasan, ali pošto me je ajkula pustila, nešto se sigurno desilo“, dodao je Džejms. On se potom brzo povukao do stena, gde je skinuo ronilačko odelo i zašio ugrize duge pet centimetara, uz pomoć kompleta za prvu pomoć.

Nakon ove „medicinske intervencije“, Džejms i njegovi prijatelji otišli su na pivo u pab, gde je ipak morao da stavi zavoj na nogu zbog krvi koja je sa nje kapala.

Izvor: Guardian

Leave a commentlogo2

Ukratko o nama

DPA Sombor je sportsko-rekreativni ronilački klub iz Sombora. Na našim stranama možete da pogledate akcije i razna dešavanja u kojima je DPA Sombor učestvovao kao i mnoge druge stvari koje Vam mogu poslužiti za proširivanje znanja o ronilačkom sportu kao i podvodnom svetu uključujući sve njegove stanovnike, biljke i životinje!

Kontaktirajte nas

064.611.37.97
goranzelic.so@gmail.com

Venac Živojina Mišića 14, 25 000 Sombor, Srbija

Copyright 2009 Pixel Dizajn © Sva prava zadržava DPA Sombor