Može da izdrži 22 minuta pod vodom bez disanja!

Stig kaze da njegova najveća moć leži u sposobnosti da se odvoji od svog tela i da se bori sa bolom!

Stig apnea

Stig je 2010.godine uskočio u bazen sa ajkulama i zadržao dah 20 minuta, ali dve godine kasnije hrabri muškarac je oborio sopstveni Ginisov rekord i izdržao 22 minuta.

Niko na svetu ne može ono što i on, iako je na jednoj televiziji nedavno bio prilog o Srbinu Branku koji se pohvalio da niko ne može duže od njega da zadrži dah pod vodom, jer on može 12 minuta.

Stig se može okarakterisati i kao neka vrsta super bića zbog svog kapaciteta pluća od 14 litara, koji je duplo veći od prosečnog.

On je oduvek voleo i da pliva u ledeno hladnoj vodi. Severinsen je napisao i knjigu "Breatheology" u kojoj opisuje svoje disajne rutine pre i posle svakog izazova.

Stig apnea book

Stig kaze da njegova najveća moć leži u sposobnosti da se odvoji od svog tela i da se bori sa bolom. "Ja se ne razlikujem od drugih ljudi. Ja samo imam sposobnost da isključim osećaj za bol i nelagodnost."

Pogledajte njegov noviji video iz septembra kada je zaronio 152,4 m u ledeno jezero, kao i onaj iz 2012. godine kada je u bazenu izdržao 22 minuta bez disanja.

Izvor: kurir-info.rs

Leave a commentZlatko Å uvak

9 godina ago

Hrvat Goran ÄŒolak je oborio rekord Stiga Severinsena za 30 sek. i postavio novi svetski rekord i upisan je u Ginesa sa 22min.i 30 sek. !

logo2

Ukratko o nama

DPA Sombor je sportsko-rekreativni ronilački klub iz Sombora. Na našim stranama možete da pogledate akcije i razna dešavanja u kojima je DPA Sombor učestvovao kao i mnoge druge stvari koje Vam mogu poslužiti za proširivanje znanja o ronilačkom sportu kao i podvodnom svetu uključujući sve njegove stanovnike, biljke i životinje!

Kontaktirajte nas

064.611.37.97
goranzelic.so@gmail.com

Venac Živojina Mišića 14, 25 000 Sombor, Srbija

Copyright 2009 Pixel Dizajn © Sva prava zadržava DPA Sombor