Međunarodni kup u podvodnoj fotografiji "Lukavac 2019"

Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca organizovala je minulog vikenda tradicionalni medjunarodni kup u podvodnoj fotografiji na jezeru Kop, Šićki Brod, u blizini Tuzle.

Akvatorijum jezera Kop, Šićki Brod je bogat vodenim rastinjem i ribom. Ovo akumulaciono jezero nastalo je na nekadašnjim njivama sa izvorima, usecima i samim tim ima različite konfiguracije tla te predstavlja izuzetno zanimljiv teren za ronjenje i podvodnu fotografiju.

Na takmičenju je učestvovalo preko 35 podvodnih fotografa iz čitavog regiona.

Fotografaki tim DPA Sombor u sastavu Larisa Bogdanov, Miroslav Dabić, Aleksandra Stojkov i Saša Saulić, ostvarili su odličan rezultat.

Žiri u sastavu Branislav Danevski (HR), Adnan Drnda (BIH) i Samir Sokolović (BIH) ocenili su radove autora u dve kategorije prema tipu fotoaparata, DSLR i kompakt.

U kategoriji DSLR aparata, Dabić i Stojkov su postigli sjajne rezultate. Miroslav Dabić je osvojio 3. mesto u kategoriji ambijent sa fotografijom na kojoj je model Larisa Bogdanov. U ukupnom plasmanu, Aleksandra Stojkov je sa serijom fotografija medju kojima je Saša Saulić model, osvojila 3. mesto. U kategoriji kompakt aparata, Larisina fotografija ambijenta se plasirala kao 4. 

Ekipno, DPA Sombor osvojili su 2. mesto od ukupno 12 klubova iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. 

Kao specijalnu nagradu za izuzetne radove, Aleksandra je osvojila produženi ronilački vikend u Puli, na koji će ekipa poći odmah nakon internacionalnog takmičenja u podvodnoj fotografiji koje se održava na Belocrkvanskim jezerima sledeći vikend.logo2

Ukratko o nama

DPA Sombor je sportsko-rekreativni ronilački klub iz Sombora. Na našim stranama možete da pogledate akcije i razna dešavanja u kojima je DPA Sombor učestvovao kao i mnoge druge stvari koje Vam mogu poslužiti za proširivanje znanja o ronilačkom sportu kao i podvodnom svetu uključujući sve njegove stanovnike, biljke i životinje!

Kontaktirajte nas

064.611.37.97
goranzelic.so@gmail.com

Venac Živojina Mišića 14, 25 000 Sombor, Srbija

Copyright 2009 Pixel Dizajn © Sva prava zadržava DPA Sombor