Mares UWPM Cup i Otvoreno državno prvenstvo Republike Hrvatske u podvodnoj fotografiji

Na medjunarodnom takmičenju u podvodnoj fotografiji Mares UWPM Cup i Otvoreno državno prvenstvo Republike Hrvatske u podvodnoj fotografiji koje je održano na Rabu 22.09.2018. učestvovali su i članovi DPA Sombor.

55 takmičara iz 7 država se ovoga puta takmičilo za titulu još jednog Mares UWPM Cupa, a sama titula je pripala Nuno Gonçalvesu iz Portugala.
Uz 4. Mares UWPM Cup ovo je bilo i Otvoreno državno prvenstvo Republike Hrvatske u podvodnoj fotografiji, gde je titulu državnog prvaka osvojio Damir Zurub iz ronilačkog kluba Roniti se mora.

Članovi DPA Sombor, Aleksandra Stojkov (CMAS P3), Miroslav Dabić (CMAS P3) i Saša Saulić (CMAS P3) učestovali su na takmičenju i postigli sledeće rezultate:
Stojkov je osvojila 2. mesto u kategoriji ambijent kompakt aparata, 3. mesto u kategoriji riba kompakt i 5. u ukupnom plasmanu.
Dabić je za fotografiju u kategoriji ambijent DSLR dobio pohvalu sudije za originalnu ideju iako se nije plasirao medju prva tri nagradjena, a u ukupnom plasmanu bio 11.

Miroslavu Dabiću je model za fotografiju ambijenta bio Nikola Kuzmanović (fotografija dole)

Takmičenje je organizovano kroz dva urona u trajanju od 90 minuta na dve lokacije oko Golog otoka. Svi učesnici su bili razvrstani na dva broda zajedno sa sudijama i kontrolorima. Iako vremenske prilike nisu bile idealne, to nije uticalo na kvalitet fotografija i sveukupnog druženja.
Organizatorima sve pohvale za vrhunsko takmičenje.

logo2

Ukratko o nama

DPA Sombor je sportsko-rekreativni ronilački klub iz Sombora. Na našim stranama možete da pogledate akcije i razna dešavanja u kojima je DPA Sombor učestvovao kao i mnoge druge stvari koje Vam mogu poslužiti za proširivanje znanja o ronilačkom sportu kao i podvodnom svetu uključujući sve njegove stanovnike, biljke i životinje!

Kontaktirajte nas

064.611.37.97
goranzelic.so@gmail.com

Venac Živojina Mišića 14, 25 000 Sombor, Srbija

Copyright 2009 Pixel Dizajn © Sva prava zadržava DPA Sombor