KRK UW FOTOMARATON 2016.

Na Krku se od 06.05.2016. do 08.05.2016. održalo takmičenje u podvodnoj fotografiji u organizaciji RK Roniti se mora iz Zagreba.

19

Takmičari koji su išli su Stanislava Lutkić (model) i Miroslav Dabić (fotograf). Cilj odlaska je bio da se ode na jedno lepo druženje sa roniocima iz okruženja, Hrvatska, Italija, Srbija.. da se odrade tri zarona sa broda, uradi što bolja fotografija, da se Stanislava upozna se time šta se očekuje od modela prilikom poziranja u podvodnoj fotografiji. Naravno i da se oseti psihološki pritisak i tenzije pošto je u pitanju takmičenje.

Svi učesnici su bili smešteni u privatni smeštaj u mestu Punat na Krku, a na lokacije za ronjenje su nas vozila dva broda Oliga i Vihor, čije je osoblje bilo na visini zadatka. Na takmičenju je prijavljeno oko 40 fotografa sa modelima, većina njih poznata imena u svetu podvodne fotografije, tako da je ovo bilo jedno veoma jako takmičenje. Vreme je bilo sunčano, bez vetra. Dva zarona su bila na ostrvu Plavnik, podvodni svet je veoma bogat ribama i gorgonijama. Dubina na kojoj smo ronili je bila 15m, nije bilo potrebe da se ide dublje, a kolege koji su bili dublje kažu da je bilo mutno. Temperatura vode je bila 15 stepeni. Treci zaron je bio na ostrvu Mali Plavnik, ronili smo do 20 metara dubine, a tu je voda bila 14 stepeni. Zbog hladne vode zaroni su trajali 30 i 40 minuta, a poslednji na Malom Plavniku 28 minuta.

U Punatu se nalazi marina za (zimovnik ) za jahte a postoji i suvi vez. Ima veliki broj konoba, restorana, picerija, ... Ima veliki autokamp pored plaže, jedan hotel i dosta soba u privatnom smeštaju. Sobe su prostrane, komfornije u odnosu na one na Mljetu ali su zato i skuplje.

Organizacija takmičenja je bila odlična, smeštaj, ronjenje, projekcija filma sa ronjenja na Papui,..
Na takmičenju nismo ostvarili zapažene rezultate, ali smo imali dovoljno hrabrosti da izađemo na crtu svetski poznatim i priznatim podvodnim fotografima i steknemo jedno novo iskustvo. Obzirom da ovo takmičenje treba da bude tradicionalno i da se održava svake godine, nadam se da ćemo i sledeće godine učestvovati na njemu.

logo2

Ukratko o nama

DPA Sombor je sportsko-rekreativni ronilački klub iz Sombora. Na našim stranama možete da pogledate akcije i razna dešavanja u kojima je DPA Sombor učestvovao kao i mnoge druge stvari koje Vam mogu poslužiti za proširivanje znanja o ronilačkom sportu kao i podvodnom svetu uključujući sve njegove stanovnike, biljke i životinje!

Kontaktirajte nas

064.611.37.97
goranzelic.so@gmail.com

Venac Živojina Mišića 14, 25 000 Sombor, Srbija

Copyright 2009 Pixel Dizajn © Sva prava zadržava DPA Sombor