FRANKEŠTAJN RIBE HARAJU AMERIKOM: Zmijolika čudovišta sa ogromnim čeljustima i zubima gutaju sve pred sobom!

Ova vrsta može da “hoda” po kopnu, da zbriše domaće vrste i nema prirodnih neprijatelja. Dugačke su oko 90 cm, imaju ogromne čeljusti pune zuba i mogu danima preživeti bez vode, tako što se obmotaju u sluz koju luče.

Frankenštajn riba

Neverovatno snažna, gladna i može da preživi na suvom! Severna zmijoglava riba u američkim vodama viđena je kao nezaustavljiva pošast i izbija na loš glas.

Za sada, izašle su na površinu vode od Masačusetsa do Kalifornije, i od menhetenskog Central parka do potoka Arkanzasa. Najveće jato je u okolini Čispik Beja, a zvaničnici u Merilendu i Virdžiniji su pokušali na različite načine da ih spreče da poremete osetljivu zalivsku eko-ravnotežu.

Opasnost od zmijoglavih riba, za koje se veruje da se mreste u više navrata tokom godine, za razliku od ostalih vrsta koje to čine jednom godišnje, jeste to što mogu da isteraju izdržljivije i poželjnije vrste.

Poreklom iz kineske rek Jangce, ove “frankeštajn ribe” dospele su u američke medije 2002. kada je rastuća populacija pronađena u Merilend jezeru pored Vašingtona.

[box type="shadow"]"Ako ulovite ovu ribu, ubijte je odmah"
Izveštaji o “napadu” zmijoglave ribe na Harlem jezero u Njujorku u aprilu su promovisali upozorenje državne agencije za zaštitu životne sredine: “Ako ulovite ovu ribu, ne puštajte je. Ubijte je odmah, zamrznite i prijavite svoj ulov”. Slično obaveštenje postavljeno je i na sajt prirodnih resursa Merilenda.[/box]

Ova vrsta može da “hoda” po kopnu, da zbriše domaće vrste i nema prirodnih neprijatelja. Dugačke su oko 90 cm, imaju ogromne čeljusti pune zuba i mogu danima preživeti bez vode, tako što se obmotaju u sluz koju luče. Poslastica su u Aziji, ali sve više i među američkim kuvarima.

Populacija zmijoglave ribe porasla je od 2004. godine, a pecanje kao cenjeni regionalni sport donosi 622 miliona dolara godišnje Virdžiniji i obuhvata više od 5.500 radnih mesta u zemlji.

Leave a comment

logo2

Ukratko o nama

DPA Sombor je sportsko-rekreativni ronilački klub iz Sombora. Na našim stranama možete da pogledate akcije i razna dešavanja u kojima je DPA Sombor učestvovao kao i mnoge druge stvari koje Vam mogu poslužiti za proširivanje znanja o ronilačkom sportu kao i podvodnom svetu uključujući sve njegove stanovnike, biljke i životinje!

Kontaktirajte nas

064.611.37.97
goranzelic.so@gmail.com

Venac Živojina Mišića 14, 25 000 Sombor, Srbija

Copyright 2009 Pixel Dizajn © Sva prava zadržava DPA Sombor