Evropsko prvenstvo u masters plivanju

Evropsko prvenstvo u masters plivanju koje se održalo od 09.-10.09.2016. godine u Rijeci.

rijeka-masters-20162

Dana 10.09.2016. u Rijeci (R. Hrvatska) održano je Evropsko master prvenstvo u plivanju na otvorenim vodama, dužina staze je 5 km. Na ovom takmičenju je učestovalo 11 plivača iz Srbije, što je najbrojnije pojavljivanje u istoriji ove vrste takmičenja na otvorenim vodama od toga su 3 plivača iz Sombora.

I pored prejake konkurencije, evropske elite u daljinskom master plivanju, članovi DPA SOMBOR ostvarili su zapažene rezultate, i to: Zoltan Pavić je zauzeo 16. mesto a Goran Zelić 24. mesto u katregoriji 44-49 godina, dok je Milan Jović zauzeo 21. mesto u kategoriji 35-39 godina. Svaka kategorija je brojila između 30 i 50 učesnika koji ispunjavaju uslove za učešće na ovoj sportskoj manifestaciji.

Učešće na ovom takmičenju somborcima su finansijski pomogli klub PVK Polet i veliki ljubitelj i poznavaoc sporta Stanko Gagić, dok je SC Soko uvek izlazio u susret omogućavajući termine za treninge na bazenu.

Našim takmičarima slede naporne pripreme za svetsko prvenstvo u master plivanju koje se održava sledeće godine u Budimpešti.logo2

Ukratko o nama

DPA Sombor je sportsko-rekreativni ronilački klub iz Sombora. Na našim stranama možete da pogledate akcije i razna dešavanja u kojima je DPA Sombor učestvovao kao i mnoge druge stvari koje Vam mogu poslužiti za proširivanje znanja o ronilačkom sportu kao i podvodnom svetu uključujući sve njegove stanovnike, biljke i životinje!

Kontaktirajte nas

064.611.37.97
goranzelic.so@gmail.com

Venac Živojina Mišića 14, 25 000 Sombor, Srbija

Copyright 2009 Pixel Dizajn © Sva prava zadržava DPA Sombor