Da li je moguće ili ne.... iskusni gnjurci javite se!

Dizajner Jeabyun Yeon napravio je izum koji pretvara ljude u ribe!

Spotlight-Odd-Looking-Scuba-Mask-Turns-You-Into-a-Fish

Triton aparat za disanje koristi novu tehnologiju koja predstavlja vestacke skrge. Aparat izdvaja kiseonik iz vode uz pomoc filtera u vidu finih niti sa rupama manjim od molekula vode. Ovu tehnologiju razvio je korejski naucnik kako bi nam pojednostavio i produzio boravak pod vodom uz neometano disanje.

Koristeci veoma mali, ali mocan mikro kompresor, aparat sabija kiseonik i smesta ga u rezervoar. Mikro kompresor radi uz pomoc mikro baterije najnovije tehnologije, 30 puta manje od obicne baterije i koja se puni 1000 puta brze.
Uz pomoc Triton aparata za disanje, bice moguce disati pod vodom kao riba. Ne zahtevajuci velike boce kako bi pluca neometano disala, ovaj izum u domenu ronilacke opreme je ergonomski i organski dizajniran.

Regulator se sastoji iz usnika koji je neophodno zagristi i dve cevi koje se granaju pored maske, a cija funkcija imitira skrge vodenih zivotinja. Povrsina aparata je prekrivena skrgama koje prikrivaju rupice u materijalu kroz koji ulazi voda. Unutrasnje komore razlazu kiseonik od tecnosti kako biste slobodno disali pod vodom.

Medjutim, ronioci visih kategorija demantuju ideju disanja pod vodom uz Triton regulator. Argumenti variraju od fizike do fiziologije. Sta Vi mislite?

Aleksandra Stojkov

Leave a commentBob

10 godina ago

Paaa za dubine do 15-ak metara ok... na vecim dubinama bi mogao da se desi problem, cak vec na 20... Nije sve u obezbedjivanju kiseonika.. ima nesto i u pritisku... Kako nam je objasnio nas direktor Zelic... 🙂logo2

Ukratko o nama

DPA Sombor je sportsko-rekreativni ronilački klub iz Sombora. Na našim stranama možete da pogledate akcije i razna dešavanja u kojima je DPA Sombor učestvovao kao i mnoge druge stvari koje Vam mogu poslužiti za proširivanje znanja o ronilačkom sportu kao i podvodnom svetu uključujući sve njegove stanovnike, biljke i životinje!

Kontaktirajte nas

064.611.37.97
goranzelic.so@gmail.com

Venac Živojina Mišića 14, 25 000 Sombor, Srbija

Copyright 2009 Pixel Dizajn © Sva prava zadržava DPA Sombor